Comic OTD

Huge Software Sale

maandag, februari 12, 2007

Geen dak

Niet op auto, maar ook op geen enkel huis in de buurt meer...


De rest van de genomineerden van de World Press Photo vind je hier

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Pracht van een foto. De tegenstelling kon niet groter zijn, tenzij de inzittenden natuurlijk Israelis moesten zijn. De beelden van de jonge meisjes in Israel die boodschappen op raketten schrijven die iets later kinderen doden in Libanon staan nog vers in ons geheugen.
Qana werd voor de tweede keer een kinderbloedbad. Uiteindelijk waren de arme mensen in het Zuiden van Libanon de echte slachtoffers van deze oorlog. 1800 doden en de Hezbollah staat nog altijd sterk.

Anoniem zei

Qua inhoud is deze foto erg sterk, zoniet de sterkste World Press Photo ooit. Weinig foto's waarin het contrast zo pakkend wordt weergegeven.
Daarentegen vind ik de foto op puur fototechnisch vlak iets minder. Het is allemaal net iets te druk, net iets te onoverzichtelijk, terwijl je door minder vaak meer kan zeggen. Niet echt een foto die ik als poster zou ophangen, de winnende foto's van 2003 en 2004 daarentegen... (Voor de foto's, volg de eerder geposte link)

Anoniem zei

Ok de foto is zeker goed maar sterkste World Press Photo ooit?

Persoonlijk vind ik de foto's van "de studentenopstand op het Plein van de hemelse vrede in China" en de "executie in vietnam" veel pakkender en sterker. Beetje geschiedenis is wel nodig om de foto's te snappen.

Links:
Hemelse Vrede

http://www.dse.nl/~henkdaalder/images/china%20make%20a%20statement.jpg

Executie Vietnam

http://www.cs.brown.edu/courses/cs024/images/canon/06.jpg

Ja ik weet dat deze foto ten onrechte een icoon is geworden en dat de man die dood wordt geschoten een massamoordenaar is. Maar toch


Groeten Geronimo

Anoniem zei

Bij elke foto moet je wel het verhaal kennen om de volledige boodschap ervan te kunnen vatten, of het nu om een aangespoeld lijk na de Tsunami gaat of een burgeroorlog in Congo.

Maar het beoordelen van foto's is in the end toch een subjectieve aangelegenheid. De foto's die je aanreikt zijn inderdaad sterk, maar veeleer omdat, zoals je zelf al aanhaalde, het hier om iconen gaat. Dekken dit soort foto's nog de initiële boodschap? Is er al dan niet een negatieve ondertoon bij ontstaan?

Anoniem zei

De foto van de executie heeft nooit zijn innitiële boodschap gedekt. Deze foto is een icoon geworden omdat iedereen dacht dat de man die gedood wordt een burger was. Niemand wist dat hij een communistisch verzetstrijder was die de moord van 25 vrouwen en kinderen op zijn geweten had.

De foto van de hemelse vrede daarentegen is naar wat ik er van weet bekend geworden omdat hij tijdloos is. Deze foto heeft echter ook nooit zijn innitiële waarde verloren.

Over de negatieve ondertoon in het algemeen: Heeft de foto van de 5 libanese vrouwen en man dan zelf ook geen zware ondertoon? Ik dacht van wel.

Timos zei

Mijn eyeball trekt anders in eerste instantie richting blonde deerne in the frontseat.

Zou die inbegrepen zijn in het optiepakket van zo ne cabrio? Nice airbags.

Anoniem zei

En zo zijn we terug bij Ruth haar boezems.

Jorre zei

Meervoud...

Da had ik er nu toch ni in gezien.

Kim zei

Ik ben het eens met Andreas en vind ook niet echt DE foto. Mooi contrast natuurlijk wel. Maar in principe zou eender wie deze foto genomen kunnen hebben. Right time, right place...that's all. Op de site heb ik een paar foto's gezien die voor mij de prijs meer verdienen. Maar wie ben ik?
Want betreft foto's van vorige jaren vond ik die van 2005 ook zeer goed geslaagd (die madam met het babyhandje voor haar mond van Finbarr O'Reilly).

@Timos: Geilen op de foto van iemand die je niet kent...een beetje zoals geilen op een lesbienne...